De meerderheid van de Nederlandse bedrijven verzendt rekeningen nog gewoon op papier.

Slechts een op de drie bedrijven werkt voor zakenpartners met elektronische facturen via de elektronische snelweg. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Grote bedrijven maken vaker de overstap naar elektronisch factureren dan kleinere bedrijven, blijkt uit de vrijdag gepubliceerde cijfers over 2012.

Bedrijven die actief zijn in de ict, industrie en transport factureren daarnaast vaker elektronisch dan de sectoren bouw en onroerend goed. Opvallend is dat ook financiële instellingen minder vaak dan gemiddeld elektronisch factureren.

Elektronisch factureren kan met een e-mail met een pdf-bijlage. De meest efficiënte manier volgens het CBS is echter de e-factuur, waarbij de rekening automatisch verwerkt kan worden.

E-factuur
Dat scheelt in de personeelskosten. E-facturen zijn echter nog niet erg in trek, schrijft het statistiekbureau. Een gemiddeld bedrijf ontvangt maar vier procent van zijn rekeningen in de vorm van een e-factuur. Hoe meer facturen een bedrijf ontvangt, hoe vaker wel gekozen wordt voor automatisch te verwerken rekeningen.

Meeste facturen nog op papier
Getagd op: